Leírás
Anyaga: ónozott lemez
Tartalma: 20 db egyforma méretű sütiforma
Mérete: 9 cm hosszú, 6,5 cm széles, 1,5 cm magas
Súlya: 172 g / szett
Használható: gáz-, illetve elektromos sütőben
Tisztítása: Semleges folyékony mosogatószerrel mossa el. Kerülje a karcosodást okozó szerek és eszközök haszn
A legendás francia madeleine meghódította az egész világot, gyorsan elkészül, és szinte olyan puha, mint a vajas piskóta.
A madeleine aprócska, kagylóra emlékeztető sütemény. Franciaországban rengeteg helyen árusítják, régen a királyi vendégeknek is szívesen kínálták. Nagyon finom, puha, ám a receptje pofonegyszerű. Egyetlen titka van, hogy ne süsd túl.
Csokis-vaníliás madeleine
Hozzávalók:
22 dkg liszt
15 dkg vaj
12 dkg cukor
10 dkg csoki
4 evőkanál víz
3 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanál sütőpor
1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a vajat, a cukrot és a vaníliát, majd kezdd habosítani. Forgasd hozzá a sóval, sütőporral elkevert lisztet, és fakanállal dolgozd simára a masszát. Végül a vizet is öntsd hozzá.
Kanál segítségével töltsd meg tésztával a vajjal kikent, liszttel megszórt sütőformát. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. A csokit olvaszd fel, és mártsd bele a kihűlt sütik végét. Ha a csoki jól megdermed, rakd lezárható tetejű dobozba, napokig friss marad benne.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.