Kagyló, medvetalp vagy madeleine sütőforma 20 db

1.450Ft (27 % áfával) 50,25 Ft/ db

3 készleten (utánrendelhető)

Összehasonlítás

Leírás

Anyaga: ónozott lemez
Tartalma: 20 db egyforma méretű sütiforma
Mérete: 9 cm hosszú, 6,5 cm széles, 1,5 cm magas
Súlya: 172 g / szett
Használható: gáz-, illetve elektromos sütőben
Tisztítása: Semleges folyékony mosogatószerrel mossa el. Kerülje a karcosodást okozó szerek és eszközök haszn

 

 

A legendás francia madeleine meghódította az egész világot, gyorsan elkészül, és szinte olyan puha, mint a vajas piskóta.

A madeleine aprócska, kagylóra emlékeztető sütemény. Franciaországban rengeteg helyen árusítják, régen a királyi vendégeknek is szívesen kínálták. Nagyon finom, puha, ám a receptje pofonegyszerű. Egyetlen titka van, hogy ne süsd túl.

 

Kagyló, medvetalp vagy madeleine sütőforma 20 db

 

Csokis-vaníliás madeleine

Hozzávalók:

22 dkg liszt

15 dkg vaj

12 dkg cukor

10 dkg csoki

4 evőkanál víz

3 db tojás

2 csomag vaníliás cukor

1 mokkáskanál sütőpor

1 csipet só

Elkészítés:

 

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a vajat, a cukrot és a vaníliát, majd kezdd habosítani. Forgasd hozzá a sóval, sütőporral elkevert lisztet, és fakanállal dolgozd simára a masszát. Végül a vizet is öntsd hozzá.

Kanál segítségével töltsd meg tésztával a vajjal kikent, liszttel megszórt sütőformát. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. A csokit olvaszd fel, és mártsd bele a kihűlt sütik végét. Ha a csoki jól megdermed, rakd lezárható tetejű dobozba, napokig friss marad benne.

Kagyló, medvetalp vagy madeleine sütőforma 20 db

 

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.