Leírás
Kosárka sütőforma szett 20 db
Anyaga: ónozott lemez
Tartalma: 20 db egyforma méretű sütiforma
Mérete: 6,5 cm átmérőjű, 2,5 cm magas
Súlya: 205 g / szett
Használható: gáz-, illetve elektromos sütőben
Tisztítása: semleges folyékony mosogatószerrel mossa el. Kerülje a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát.
Ajánljuk: ünnepekre, karácsonyra, szülinapra, sütemény készítéséhez
Diós kosárka
Hozzávalók a tésztához:
kb. 40-42 db kosárkához
40 dkg liszt
fél csomag sütőpor (6 g)
4 evőkanál porcukor
4 tojássárgája
25 dkg margarin
fél citrom leve
A töltelékhez:
4 tojásfehérje
10-12 dkg porcukor
25 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja és pár csepp leve+ házi sárgabaracklekvár
Elkészítés:
A lisztben elkeverjüka sütőport és a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a margarint és összegyúrjuk a citrom levével és a tojássárgákkal.
A kosárka formákat margarinnal kikenjük. A tésztát kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk, és amekkora a kosárka forma átmérője, olyan átmérőjű pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk ki a tésztából, melyeket belenyomunk a margarinnal kikent formába. Mindegyikbe rakjunk fél teáskanál sárgabaracklekvárt.
A töltelékhez a tojásfehérjéket verjük kemény habbá – amikor már majdnem fel van verve, akkor adjuk hozzá a porcukrot, mellyel még tovább verjük. Majd adjuk hozzá kanállal a darált diót, a citrom reszelt héját és pár csepp levét.
A diós tölteléket ráhalmozzuk a kosárkában a lekvárra.
Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 10-12 percig sütjük. Amikor megsült pár percig hagyjuk hűlni.
Vigyázat belül a lekvár sokáig forró marad! Jó étvágyat!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.