Elfogták a magát rendőrnek kiadó tapolcai csalót ( az elfogásról készült videóval)

Elfogták és őrizetbe vették a tapolcai rendőrök azt 46 éves tapolcai férfit, aki a nyomozás adatai szerint több millió forintot csalt ki egy idős férfitől.

A rendelkezésre álló adatok alapján H. Vilmos 2015. december 25-én magát veszprémi rendőrnek kiadva hívott fel telefonon egy férfit, hogy ittas vezetés miatt elvett vezetői engedélyét egy bizonyos összeg ellenében 3 hónapon belül visszaszolgáltatja. A férfi azonban gyanút fogott és bejelentést tett a rendőrségen. Sikerrel járt azonban egy idős férfi megtévesztése során. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a 2015 júniusától 2016. június 6-ig terjedő időszakban egy 86 éves tapolcai férfi idős korát kihasználva tévedésbe ejtett. Különböző jogcímeken megközelítőleg 5 millió forintot csalt ki az idős férfitől.

H. Vilmost összehangolt rendőri akció során 2016. június 6-án 9 órakor Tapolca belvárosában fogták el. A férfi ellen – őrizetbe vétele mellett – befolyással üzérkedés bűntett, valamint csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Tapolcai Rendőrkapitányság.