Semmelweis-nap alkalmából zárva

Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja ami minden év július elseje ez egyben a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. Ilyenkor egy kicsit megáll az élet azokon a munkahelyeken, ahol nincs megállás, nincs karácsony, nincs húsvét, de sokszor még a szabad hétvégék is hiányoznak.



Ilyenkor zárva maradnak a patikák,  nem nyitnak ki a háziorvosi körzetek, és a járóbeteg ellátás is szünetel. Persze ilyenkor is vannak akik dolgoznak, dolgoznak azért, hogy segíthessenek. És mit kapnak ezért cserébe? Néha egy jó szót, ami persze sokszor többet ér minden pénznél. Megbecsülést? Sajna egyre kevésbé, hiszen nap mint nap hallani, hogy mentősökre, ápolókra támadtak, vagy nem adták meg a kért elsőbbséget egy mentőautónak.

semmelweis nap-1 2016Ajkán minden évben egy kis ünnepséggel készülnek eme jeles napra. Nem volt ez másképp idén sem. Az ünnepségen Nyári Ildikó főigazgató mondta el gondolatait, és mindenkit megnyugtatott, hogy Ajkának helye van az egészségügyben, az ajkai kórházra igenis szükség van.  Beszédében nehezményezte, hogy hiába terjesztik fel munkatársaikat Országos kitüntetésre, azt rendere elutasítják, ezért aztán örömére szolgált, hogy a városvezetés annak ellenére  pozitívan áll az intézményéhez, hogy már állami fenntartású.   Az igazgató asszony után Schwartz Béla, Ajka város polgármestere osztotta meg gondolatait. Beszédében rámutatott arra, hogy az egészségügy nagyban hasonlít az oktatásügyre és kicsit azt érzi, hogy kezd egy egészségügyi Klik kialakulni. Valamint kicsit viccesen megjegyezte, hogy megfigyelte, hogy az ünnep fényéből sokat elvesznek az egészségügyben tapasztalható problémák, de a mai nap ezeket tegyük félre és inkább ünnepeljünk.



 

További képekért katt ide

Az egészségügyi dolgozókat csak csodálni lehet (TV Ajka videójával)