Az LMP ötpontos akciótervet nyújt be az Országgyűlés elé a munkaerőhiány kezelésére (videóval)

Az LMP ötpontos akciótervet nyújt be az Országgyűlés elé a magyar munkaerőhiány kezelésére – jelentette be a párt társelnöke országjárása során tartott hétfői ajkai sajtótájékoztatóján.

szél bernadett LMPSzél Bernadett azt mondta: Magyarországon egyszerre van hatalmas kivándorlás, egyes cégek pedig abban gondolkodnak, hogy alacsonyabb bérszínvonalú országból hozzanak be vendégmunkásokat. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a kérdésben múlt héten megnyilvánuló Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai azt jelentik, “hogy a kormány szövetséget kötött a nagytőkével a Magyarországon dolgozó emberek béreinek letörésére”.
Az LMP ezért egy ötpontos akciótervet nyújt be a magyar dolgozók érdekében az Országgyűlés elé, mellyel szeretnék elérni, hogy adómentes legyen a minimálbér és annak értéke a létminimum fölé kerüljön, azonnali és jelentős béremelést szorgalmaznak a közszférában, megnövelnék a képzési és az átképzési, valamint a szak- és felnőttképzési forrásokat, illetve lakhatási és mobilitási támogatásként országszerte szociális bérlakásprogramot indítanának. Szél Bernadett hozzátette, az országos szociális bérlakásprogramra a Zöld Beruházási Alapban az LMP meg is tette javaslatát.

 

http://www.atv.hu/videok/video-20160711-orban-az-europai-bizottsag-a-felelos-az-uniot-sujto-valsag-miatt