Börtönbe akart kerülni (videóval)

Vádemelési javaslattal zárták le az ajkai rendőrök annak a férfinak az ügyét, aki azért törte be az ajkai autóbusz-pályaudvar várótermének egyik ajtaját, mert börtönbe akart kerülni.
A cikkhez kapcsolódó videó:

A nyomozás során megállapított adatok alapján 2016. július 16-án 4 óra körül a 21 éves B. G. az ajkai autóbusz-pályaudvar várótermének ajtajához egy fém hulladékgyűjtőt dobott, majd a megrepedt üveget lábbal berúgta. Cselekményével több, mint százezer forint kárt okozott a közlekedési társaságnak. A rövid időn belül kiérkező egyenruhások a helyszínen elfogták a 21 éves férfit, aki tettét azzal magyarázta, hogy börtönbe szeretne kerülni, mert ott szerinte nem kell semmit csinálni.

Börtönbe akart kerülni (videóval)

A férfival szemben újabb büntetőeljárás indult, mivel a beszerzett adatok alapján 2016. július 27-én reggelre egy Ajka-Padragkút belterületén parkoló személygépkocsi jobb első ajtaját feszegette, majd kinyitotta azzal a céllal, hogy a járműből értékeket tulajdonítson el. A férfi gépkocsiból végül nem vitt el semmit, de annak utasterében kábeleket tépett ki a helyéről, valamint visszapillantó tükröt letörte, aminek következtében a szélvédő is megrepedt. A gyanúsított több mint kétszáz-ezer forint kárt okozott a sértettnek.

Börtönbe akart kerülni (videóval)

Mindezek mellett a halimbai férfival szemben jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség elkövetése miatt szabálysértési eljárás is indult.

Az ügyben a garázdaság és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, valamint rongálás vétség és lopás vétség kísérlet megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást az Ajkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a napokban befejezte, és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.