Somlóvásárhely térségében öt autó ütközött

Ahogy arról az Ajkai Szó facebook oldalán beszámoltunk egymás után két balesetről is érkezett bejelentés a rendőrség 112-es segélyhívójára. A két baleset egy óra eltéréssel szinte egymás mellett történt. Az első esetben személyi sérülés, míg a második esetben csak anyagi kár keletkezett. 

 

A 8-as számú főút 96-97 km szelvényében 2016. augusztus 17-én 9 óra 40 perc körüli időben egy Mercedes tehergépkocsi és a hozzá kapcsolt nehézpótkocsi Veszprém irányából Dabróka felé közlekedett. Haladása során egy egyenes útszakaszon az előtte haladó járművek forgalmi okból lassítottak, melyet fenti jármű vezetője a beszerzett adatok alapján későn észlelt, és ütközött a vele azonos irányba közvetlenül előtte haladó személyautónak. A tehergépkocsi a személyautót az előtte velük szintén azonos irányba haladó személygépkocsi által vontatott pótkocsinak tolta.

A baleset következtében a középső jármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

A baleset körülményeit az Ajkai Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Alosztálya szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

A második baleset szintén ezen az útszakaszon a 84-es kilométerkőnél egy órával később történt. A balesetet elszenvedő gépjárművek tulajdonosai a helyszínen megegyeztek, így ennél az esetnél nem volt szükség a rendőrség intézkedésére.

baleset somlo