Robbanás Tósokberénden

Robbanás rázta meg Tósokberénden a Damjanich utcát, hívta fel figyelmünket olvasónk.

Nemsokkal negyed tizenkettő után egy nagy robbanás hallatszott az utcára kinézve hamar kiderült, hogy a hang a  Damjanich utca hatos számú háztól érkezett ahonnan akkor már dőlt a füst.- mondta el portálunknak az egy utcában lakó.

A Veszprém megyei katasztrófavédelem szóvivője Helt Ákos tű. törzsőrmester a robbanást nem tudta megerősíteni, lapunknak elmondta, hogy a tűzoltók perceken beül a helyszínre értek és jelen pillanatban a felderítés zajlik.

Amint bővebbet tudunk frissítjük cikkünket.

Információnk szerint, a jelzett helyen egy autószerelő műhely található és annak a külső fedett területén keletkezett a füst. Úgy tudjuk, hogy a tulajdonos éppen nem tartózkodott a robbanás közelében, így ő megúszta sérülések nélkül. Hogy mi robbant azt nem tudjuk biztosan, de valami festékféleségről beszélnek a szomszédok.

Veszélyes anyagok is voltak abban a tároló épületben, ami tegnap délelőtt gyulladt ki Ajkán a Damjanich utcában.
A káresethez nagy erőkkel ajkai hivatásos tűzoltók vonultak, akik a felderítés után áramtalanították az épületet, ezt követően pedig egy habsugárral és két gyorsbeavatkozó vízsugárral eloltották a tüzet. A lángok a gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhetően csupán a mintegy nyolcvanegy négyzetméteres melléképületet érintették, a szomszédos műhelyre és lakóépületre nem terjedtek át.

A felderítés során kiderült, hogy a melléképületben olajat, benzint és különböző oldószereket tároltak, ezért a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi Mobil Labort is riasztották a helyszínre. A labor mérései megállapították, hogy veszélyes anyag nem került a levegőbe.

A tűzben személyi sérülés nem történt és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Fotós: KML