BikeSafe Ajkán is

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya „BikeSafe” elnevezéssel országos programot indított, amelynek célja az országos kerékpár regisztráció.

 

A program tavasszal került bevezetésre, 2016. október 20-án 10-12 óra között a Fekete István- Vörösmarty Mihály Általános Iskola bejáratánál (Ajka, Fürst Sándor utca 2.) az Ajkai Rendőrkapitányság közreműködésével ingyenesen lehetőség nyílik a kerékpárok regisztrációjára, amely egységesen a www.bikesafe.hu internetes felületen történik.

Magyarországon több mint 10.000 kerékpárt lopnak el évente, nagy részük azonosítatlan, így sosem kerül meg. Néhány lopott kerékpár minden évben megkerül, de nyilvántartás híján nem tudják ki a gazdája, így nincs kinek visszaadni őket.

Aki regisztrálja a kerékpárját az adatbázisba, annak nagyobb az esélye, hogy az ellopott kétkerekűje visszakerül. A regisztráció során lefényképezik a kerékpárt és a tulajdonos kap hologramos matricát, valamint igazoló kártyát is.

Hazánkban jelenleg a kerékpároknak semmilyen nyilvántartása nincsen. Azzal, hogy nyilvántartásba veszik a biciklit, igazolni tudják, hogy a regisztrációkor a kerékpár az adott személy birtokában volt, a regisztrációhoz feltöltött dokumentumokkal (számla, blokk, adásvételi szerződés), pedig a tulajdonjogot is alá tudják támasztani.

A regisztrációhoz szükséges a vázszám megtisztítása, a kerékpár bizonylatai, illetve a tulajdonos személyi igazolványa és lakcímkártyája.

 

Minden érdeklődőt szeretettel vár az Ajkai Rendőrkapitányság!