Villám csapott egy családi házba Ajkán (videóval)

Tűz volt péntek éjjel egy családi házban és annak lovardájában!!

Információink szerint, a lovarda és a családi ház teljesen kiéget. A családnak mindene a tűz martalékévá vált. Se pénzük, se ruhájuk, csak annyi maradt ami éppen rajtuk volt. A család egyik rokona a facebookon kért segítséget.

– Kedves ismerőseim. Szeretném kérni a segítségeteket mert az éjjel a nagybátyám lakása és a lovardája leégett bódén. Sajnos mindenük elégett a pénzük ,ruhájuk gyerek játékai minden. Kérlek titeket segítsetek mert nem tudnak semmit se felvenni köszönöm!!!!
Férfi xxxl, női xl, gyermek 10-11 éves/ kb 140es méret!!!!!

frissítés

Csépányi-Barczi Petra, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője

Arról tájékoztatta lapunkat, hogy a tűz villámcsapás következtében keletkezett, péntek 23 órakor Ajka-Bódén egy 150m² családi ház tetőszerkezetében. A tűzhöz az ajkai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító autóval vonultak a helyszínre. Az oltást három vízsugárral kezdték meg, az oltást nehezítette, hogy a lovardában 10-12 körbála is lángra kapott, amit kézi erővel oltottak.

A tűzben személyi sérülés nem történt a tűzoltók kiérkezése előtt az épületet három ember épségben elhagyta.

 

A tulajdonos portálunknak elmondta, hogy már aludtak, amikor egyszer csak arra ébredt, hogy valami világít a lakásban, először arra gondolt, hogy bekapcsolva maradt a számítógép, de hamar rájött, hogy annak nem ilyen fénye van.  Kirohant a feleségével az udvarra és udvaron elhelyezett kerti csapról azonnal megkezdték az oltást, de hamar érzékelték, hogy a baj nagyobb mint gondolnák, berohantak a gyermekükért elengedték a lovakat, kutyákat és végignézték ahogy leég mindenük. Úgy tudjuk, hogy a tűzben egy gázpalack is felrobbant. A tulajdonos azt is elmondta, hogy biztosítás nem volt az ingatlanon.

Ottjártunkkor még füstölt a szalma, de azt is megtudtuk, hogy szerencsére sokan próbálnak segíteni és az már biztos, hogy a kisfiúnak lesz mit felvennie.

Aki szeretne még segíteni az : Jánosné Erika Raksó Elérhetőség
Dózsa Gy u 96.
06-30/377-5161