Mi szóltunk időben (videóval)

Sokat foglalkoztunk mostanában a 2016-évi tűzvédelmi rendelettel a kéményseprés változásával. Azt is megírtuk, hogy drága lehet az olcsó zsindely, és, hogy nem mindenkinek jár ingyenesen a kéményseprés. Valamint arról is beszámoltunk, hogy mindezt a Katasztrófavédelem fogja koordinálni. ( Szegényeknek nem elég a katasztrófát védeni, már a kéményeket is nekik kell.) Portálunk azt is megtudta, hogy az új rendszerrel járó szabályok, nem kis felháborodást okoznak, úgy tudjuk, hogy Csékúton ez lassan már verekedésig fajul.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk a kéményseprés és az azzal járó felügyelet átkerül a kéményseprő cégektől a Katasztrófa Védelemhez, ezzel együtt a lakosság számára a szolgáltatás ingyenessé válik.  Amennyiben vállalkozás van bejegyezve a lakásba fizetni kell a szolgáltatásért és nem is jár automatikusan.

Ezt eddig még az emberek zöme el is tudná fogadni, a vállalkozók meg megint nyelnek egy nagyot és fizetnek. A lakosság felháborodást az okozza, hogy  a kéményfelelősök elkezdték körbejárni a területüket, fényképezni és letiltani a kéményeket. Igen letiltani, a kéményről fénykép készül és ha az nem megfelelő, akkor azt letiltják, ami azt jelenti, hogy nem füstölhet a kémény, ezt bejárással fogják ellenőrizni és ahol a tiltás ellenére füst jön a kéményből ott bírságra lehet számítani. Információnk szerint az sem lehet nyugodt akinek rendben van a kéménye, hiszen ha szomszédja zsindelyeztette a házát, akkor bizony a kéményre szikrafogó kell, ellenkező esetben a kéményt a közeg letiltja.

Ennek a folyamatnak lehetünk most tanúi, vagy és szenvedő felei.

 

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum Ajkán (videóval)

 

 

Beindult az új rendszerű kéményseprés