Lezuhant egy kisrepülőgép Veszprém megyében

Lezuhant egy forgószárnyas kisrepülőgép péntek délelőtt a Veszprém megyei Balatonfőkajár külterületén. A balesetet szenvedett jármű műszaki mentéséhez a balatonfűzfői hivatásos és a polgárdi önkormányzati tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az eset során a girokopteren utazó két ember könnyebb sérüléseket szenvedett, ezért őket a mentők ellátták.

A fényképet a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat készítette.Lezuhant egy forgószárnyas kisrepülőgép péntek délelőtt a Veszprém megyei Balatonfőkajár külterületén. A balesetet szenvedett jármű műszaki mentéséhez a balatonfűzfői hivatásos és a polgárdi önkormányzati tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az eset során a gépen utazó két ember könnyebb sérüléseket szenvedett, ezért őket a mentők ellátták. A fényképet a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat készítette. Lezuhant egy forgószárnyas kisrepülőgép péntek délelőtt a Veszprém megyei Balatonfőkajár külterületén. A balesetet szenvedett jármű műszaki mentéséhez a balatonfűzfői hivatásos és a polgárdi önkormányzati tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az eset során a gépen utazó két ember könnyebb sérüléseket szenvedett, ezért őket a mentők ellátták. A fényképet a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat készítette. Lezuhant egy forgószárnyas kisrepülőgép péntek délelőtt a Veszprém megyei Balatonfőkajár külterületén. A balesetet szenvedett jármű műszaki mentéséhez a balatonfűzfői hivatásos és a polgárdi önkormányzati tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az eset során a gépen utazó két ember könnyebb sérüléseket szenvedett, ezért őket a mentők ellátták. A fényképet a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat készítette. Lezuhant egy forgószárnyas kisrepülőgép péntek délelőtt a Veszprém megyei Balatonfőkajár külterületén. A balesetet szenvedett jármű műszaki mentéséhez a balatonfűzfői hivatásos és a polgárdi önkormányzati tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az eset során a gépen utazó két ember könnyebb sérüléseket szenvedett, ezért őket a mentők ellátták. A fényképet a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat készítette.

A girokopter – más néven autogiro – egyébként egy olyan repülő alkalmatosság, amely hasonlít a helikopterre, de nem az. A girokopternek a fölső „propellere” igazából egy forgószárny, amit a hátsó propeller szele, és a menetszél hajt, nincs saját motorja. A hátsó propeller is máshogy áll.
A baleset azért is megdöbbentő, mert – az internetes források szerint – a girokopter nagyon biztonságos légijármű, ugyanis ha leállna a motor, a forgószárny ejtőernyőként funkcionál.

Fotó forrása: heraldlive.co.za

  • Lezuhant egy kisrepülőgép Veszprém megyében