Road és az Álszakáll Ajkán

Ugye játszottál már a gondolattal? Teszi fel a kérdést a Road zenekar nem kell más című slágere. Amit az elmúlt pénteken az ajkai közönség élőben is meghallgathatott október 21-én a Kaszinóban.
alszakallSokan várták október 21. estéjét, hiszen végre Ajkán lépett színpadra a ROAD zenekar, aki előzenekarnak egész turnéjára egy “érdekes” nevű zenekart hozott magával. A zenekar neve bár angol szavakból áll mégis magyarul Álszakállnak ejtik. A frontemberük Fonád Péter a név “kitalálója”, már régóta vár egy csapatra, aki felvállaja az AllsuckAll nevet. Végül egy éve a jelenlegi formációban megtalálta azt. Székesi István a zenekar gitárosa és szövegírója elárulta nekünk, hogy a dalok sokszor sorozatnézés közben készülnek. A zenéjük stílusát nem kívánta behatárolni, úgy fogalmazott- Próbálunk a dallamos Rock felé elmenni, nem akarok semmiféle olyan együttest mondani amihez hasonlítani szeretnénk magunkat, egyszerűen ez jön ki belőlünk ezek vagyunk mi.
Az is elmondta, hogy a zenekar egri és nagyon jó volt az út Ajkáig, de (Blöndie Süxx) Pepe a basszusgitáros soproni, így ő most hamar ideérhetett a koncertre. Amit egyébként a srácok percre pontosan a meghirdetett időpontban el is kezdtek.
Így nemsokkal tíz óra után az est sztárja a tizenkétéves Road zenekar is színpadra léphetett. A négytagú zenekar 6 lemezt tudhat ma mögött, ebből kettő arany és kettő platina. A koncert előtt a zenekar énekesével Molnár Mátéval beszélgettünk. Máté beavatott minket abba, hogy a dalszerzés náluk csapatmunka mind a négyen kiveszik a részüket belőle. Viszont a szövegeket egytől egyik mindig ő írja. Zömében a saját megélt dolgait viszi bele, de akad köztük fikció is. A beszélgetésünk után bizakodva indultunk neki a koncertnek. A ROAD-os fiuk nagyon jó fejek voltak, a beállásnál a technika is rendben volt. A terminátorokról inkább ne is beszéljünk, szerencsére stábunknak nem lézereztek sem a kamerájába sem a szemémbe. Jobb lett volna, ha a színpadra használják a lézert.) Azért leírhatjuk jó kis buli volt.
Következő nagykoncert novemberben lesz, amikor a Tankcsapda lép a Kaszinó színpadára, de előtte DJ Herendi Rerto partyján mulathat az ajkai közönség.

több kép