Jelentősen javultak a körülmények Veszprémben

A mai napon Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott és Dányi Béla tű. dandártábornok a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója ünnepélyes keretek között hivatalosan is átadta az igazgatóság új törzstantermét.

A beruházás kiemelt fontosságú a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság operatív törzsének működése, illetve a rá épülő Veszprém Megyei Védelmi Bizottság katasztrófavédelmi munkaszervezetének feladatellátása szempontjából egyaránt. Az új infokommunikációs rendszer kiépítésének, valamint a felújított tanterem adta jó elhelyezési körülményeknek köszönhetően a szakemberek munkája még hatékonyabb és eredményesebb lehet a jövőben. Ugyan az előző működési helyen is adott volt már a megfelelő infokommunikációs háttér, a terem méretéből adódóan csak nehézkesen tudtak dolgozni a szakemberek. Mára egy tágas, jól felszerelt és méltó elhelyezési körülményeket garantáló törzstanterem került kialakításra, amelynek segítségével az operatív törzs a megyét érintő rendkívüli események alkalmával modern környezetben dolgozhat.

A tanteremben a különböző munkaállomások kialakításánál fontos szempont volt a mai modern technikai eszközök megfelelő alkalmazhatóságának biztosítása, valamint a rendkívüli események során történő döntések megkönnyítését szolgáló informatikai rendszer átlátható működtetése. Ezek a célkitűzések mind megvalósultak, hiszen minden munkaállomásnál található internet hozzáférés, emellett a teremben egy nagyfelbontású projektor segítségével a különböző térképek, járműkövető és meteorológiai előrejelző rendszerek is kivetíthetők, nyomon követhetők.

Beszédében Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott, illetve Dányi Béla tű. dandártábornok is reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy a tanterem csupán gyakorlatok, felkészítések és különböző továbbképzések helyszínéül szolgál majd a jövőben és az éles helyzetekben történő működtetésre még egy jó ideig várni kell.